SVEDALA

Optimism för golfsatsning trots lågkonjunktur

Trots lågkonjunkturen fortsätter PGA National Sweden med sin satsning på en supergolfanläggning i Bara. I mitten av maj öppnas den första 18-hålsbanan för spel och i juni hålls invigningen.

Men det blir inte billigt för den som vill njuta en dags golfspel: 1 000 kronor om dagen kommer det att kosta.

- Vi tror att intresset för att spela på en sådan här anläggning är stort, säger Patric Wester som just tillträtt som ny vd för PGA National Sweden AB.

18-hålsbanan, ritad av Kyle Phillips, är nästan helt klar. Det är även klubbhuset, ett resligt hus i rött tegel med höga gavlar och toppigt tak. Från restaurangens terrasser kommer gästerna att kunna studera närspelet på 18:e hålets green. Banan är utformad för att passa både den mest avancerade spelaren och nybörjaren. Den längsta banlängden blir 7 000 meter. Framförallt hoppas man kunna locka internationella gäster.

- Det här är ju det bästa vi kan erbjuda i Skandinavien idag, säger Patric Wester.

Hittills har det investerats enorma 400 miljoner kronor här. Enligt Patric Wester räknar man med omkring 7 000 betalande gäster på ett år. Till det kommer företagskunder och medlemmar. Men än så länge kan han inte säga när investeringen kan ge vinst.

- Det kan jag inte svara på idag. Om tre år hoppas vi att vi kommer att kunna gå plus-minus-noll, säger Patric Wester.

Till nästa vår ska även den andra 18-hålsbanan vara klar. Tanken är att det totalt ska bli tre banor och dessutom ett hotell, villor och ett äventyrsbad. Det senare välkomnas särskilt av Svedala kommun som saknar ett inomhusbad. Det var tänkt att Holiday Club skulle stå för den delen, men de verkar ha dragit sig ur. Även om det ännu inte finns någon ny partner har planerna inte skrinlagts.

- Det är väl på det viset att det är något svårare idag än det har varit tidigare, säger Patric Wester.

Anna Bubenko

Anna.bubenko@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".