LOMMA

Undersköterska menar att rapporter stoppade fortsatt anställning

Undersköterskan Nicki Dahlberg hävdar att hon i det första skedet fick veta att det var på grund av de många avvikelserapporterna som hon inte fick jobba kvar.

Nicki Dahlberg skrev en avvikelserapport till Carema om en patient med början till liggsår på Caremas äldreboende i Lomma. När ingenting hände på en vecka, så gick hon till kommunen som Lex Sarah anmälde händelsen.

– Först när kommunen hade anmält dem så kom det en helt annan orsak, säger hon.

Nicki Dahlberg tycker inte att hon varit för nitisk i sitt arbete som undersköterska. Nu är hon rädd att skriva rapporter i framtiden eftersom hon kan förlora jobbet.

Arbetsgivaren vårdföretaget Carema vill inte kommentera enskilda fall, men säger att det inte är på grund av avvikelserapporterna som Nicki inte får några vikariat.

– Att skriva en avvikelse är aldrig fel. Men jag har svårt att tro att det skulle vara något samband med vad jag hört att hon påstår, säger Lena Sundström, kvalitetschef på Caremas huvudkontor i Solna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".