Helsingborg

Protest i toner mot musikskoleplaner

När ledamöterna i Helsingborgs kommunfullmäktige på onsdagskvällen möttes de av en spontan orkester. Det var föräldrar och barn som samlats för att protestera mot förändringarna i den kommunala musikskolan.

Över hundra barn och föräldrar hade samlats på Rådhustrappan i Helsingborg för att med sång och musik protestera mot nedskärningarna på Musikskolan och lämna in namnlistor till kommunfullmäktige.

– Vi vill få en förståelse från fullmäktige för att kulturnämnden håller på att göra ett misstag, säger Christer Elmberg i intresseföreningen för Musikskolans framtid som tog initiativ till aktionen.

– Hela tiden har man pratat om att bygga ut Musikskolan till kulturskola. Ingenstans har någon sagt att det ska ske genom att skära ner Musikskolan till en fjärdedel, säger Christer Elmberg.  

Carl Liljeblad, 13 år, som spelat fiol sedan han var fem år gammal är orolig för hur det blir med hans fortsatta musikundervisning. Hans lärare har inte fått någon tjänst i den nya organisationen. 

– Jag vet ju inte vad jag kommer att få för lärare, säger Carl Liljeblad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".