Kan inte räkna med lön i fortsättningen
MALMÖ

Akut kris för Malmö Redhawks

Malmö Redhawks har allvarliga ekonomiska bekymmer. I förmiddags fick spelarna besked att de är fria att söka sig till andra klubbar.

Malmö Redhawks ordförande Christian Rasmusson tror inte att klubben kan betala ut alla löner till spelarna under återstående säsong.

Det är inte bara sportsligt det har gått tungt för Malmö Redhawks under den senaste tiden. Klubben har nu gett upp tanken på att ta sig tillbaka till Elitserien, åtminstone den här säsongen.

Enligt ordförande Christian Rasmusson har klubben under en period konstaterat att verksamhetens resultat varit för dåligt. Tankarna på att bolagisera Malmö Redhawks har inte heller gått enligt planerna. Klubben har dock inte helt släppt tanken på att bolagisera.

– Vi kanske ändå försöker bolagisera på lägre nivå än ambitionen tidigare varit, säger Christian Rasmusson.

Under förmiddagen meddelades spelarna om att de är fria att söka till andra klubbar om de så önskar, och att klubben inte kan garantera spelarna kommer att få full ersättning under återstående delen av säsongen.

– Vi kan inte idag garantera någon att den får lön fortsättningsvis, säger Christian Rasmusson.

Transferfönster för ishockeyspelarna stänger den 31 januari och Christian Rasmusson tror att många av lagets spelare har förutsättningar att hitta en annan klubb.

Det viktigaste just nu är att rädda föreningen och ungdoms- och juniorverksamheten, enligt Malmö Redhawks ordförande Christian Rasmusson.

- Vi får se 2008-2009 som ett förlorat år och satsa framåt istället med förhoppningen att vi kan komma tillbaka igen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista