Helsingborg

Samarbete för att minska ungdomsfylla

På fredagskvällen görs en storsatsning för att minska ungdomsfylleriet i Helsingborg. Totalt kommer ett 70-tal personer från brottsförebyggande rådet, polisen och socialtjänsten att delta.

Under kvällen kommer man bland annat att kontrollera om ungdomar som är under 20 år har sprit med sig. I så fall kommer polisen att ta den i beslag direkt. Om ungdomarna ertappas med sprit kommer deras föräldrar att kontaktas. Framförallt handlar det om att hindra ungdomar från grannkommunerna till Helsingborg att komma berusade till staden.

– Vi har en känsla av att anledningen till att man åker hit är att man kommer bort från föräldrarna, säger Lars Ohlsson, brottsförebyggare i Helsingborg.  

Det har gjorts liknande aktioner tidigare och enligt Lars Ohlsson ska det bli fler. På sikt hoppas han att det ska leda till att det blir bättre.  

– Att vi får ner antalet berusade ungdomar och att vi får följdbrotten som misshandel och skadegörelse att minska, säger Lars Ohlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista