Perstorp

Arbetsförmedlare ersätts av tv-skärm

Arbetssökande i Perstorp kommer inom kort att mötas av en norrländsk handläggare via tv-skärm istället för en fysisk person, när de kommer till sin arbetsförmedling.

Perstorpskontoret är med i ett pilotprojekt som går ut på att personalen på plats ersätts av en telebildutrustning med bildskärm och mikrofon.

– Perstorp ska bli ett kontor för distansservice. Det innebär att man kan träffa och prata med en handläggare på distans, säger Marit Nordstrand, chef för arbetsförmedlingarna i Perstorp, Klippan och Åstorp.

De handläggare som man kommer att få prata med sitter på ett mottagarkontor i Sollefteå i Västernorrlands län. De tre handläggarna som nu jobbar i Perstorp kommer att jobba i Klippan istället, och det är också till det kontoret som Perstorpsborna får åka om de ska medverka i några aktiviteter.

I Perstorp kommer det alltså inte att finnas någon personal utan kontakten med arbetsförmedlingen kommer att ske via tv-skärmen på kontoret.

Marit Nordstrand tror att en del arbetssökande kan vara skeptiska till det nya systemet.

– Det tycker jag är okej. Det får man vara när man möter ny teknik och nytt sätt att kommunicera på. Vi är själva övertygade om att det kommer bli bra efter hand, säger hon.

Den tekniska utrustningen på Perstorpskontoret beräknas vara på plats i slutet av februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista