SIMRISHAMN

Fiskebåt i sjödrama

Efter en lång stund i vattnet lyckades en man tidigt i morse rädda sig i land söder om Skillinge sedan hans fiskebåt hamnat i sjönöd.

Det var tio över tre i morse som Sjöräddningscentralen MRCC fångade upp den första nödsignalen från fartyget via satellit. De identifierade fartyget som en fiskebåt från Simrishamn.

Först över en timme senare lyckades sjöräddningen positionsbestämma fartyget så att de kunde skicka ut räddningsenheter. Samtidigt kom då in ett samtal via SOS att en man kommit i land mellan Borrby strand och Sandhammaren.

Mannen tog sig i land via fartygets räddningsutrustning och han var ensam ombord, enligt Birger Knutsson, biträdande sjöräddningsledare på Sjöräddningscentralen.

Båten hade fått slagsida och mannen bestämde sig då att hoppa i sin livflotte. När han till sist kom i land knackade han på ett hus och fick hjälp. Han var då rejält nedkyld och fördes till Ystad lasarett.

På Ystad lasarett uppger informatören Kicki Wieslander att mannen nu mår bra och att han kommer att få åka hem under dagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista