Populärt att åka snålskjuts med flyg

Flygbolaget Malmö Aviations lågprissatsning Snålskjutsen har blivit en succé. Suget efter biljetter till framför allt bolagets utlandsdestinationer har varit så stort att man blivit tvungen att sätta in extra flygplan.
I vanliga fall har Snålskjutsen åtta avgångar i veckan från Sturup. Destinationerna är Venedig, Pisa, Bologna, Glasgow och Visby. Nu när dessa avgångar har gått så bra som de gjort funderar man på att starta ytterligare en linje från Malmö. – Vi funderar på att redan nästa säsong börja flyga till Nice även från Sturup, säger Lotta Gröhn, informationschef på Malmö Aviation. Men konkurrensen mellan flygbolagen världen över har hårdnat, och därför sjunker biljettpriserna. En ökad beläggning på flygen behöver alltså inte nödvändigtvis betyda mer pengar för bolagen. – Det är inte alls så att vi tjänar pengar på det här, därav namnet Snålskjutsen, säger Lotta Gröhn. – För vår del handlar det om att fylla planen så mycket som möjligt, och framför allt att använda dem så mycket som möjligt. Man kan aldrig tjäna pengar om planen står på marken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista