MALMÖ

Poliser får andra arbetsuppgifter

De polismän som uttalar sig kränkande på en film som dokumenterar oroligheterna i Rosengård före jul har fått andra arbetsuppgifter. Det skriver polisen på sin hemsida.

Polismästare Ulf Sempert i Malmö skriver att det som det ser ut nu är tre personer som uttalar sig i filmsekvensen och att de vet vilka alla är.

– Jag har beslutat att dessa tre poliser med omedelbar verkan ska kommenderas till andra arbetsuppgifter som innebär att de inte har någon direkt kontakt med allmänheten, säger Ulf Sempert, som kallar uttalandena fullständigt oacceptabla.

Kommissarie Börje Aronsson, chef för polisen i Rosengård, säger i pressmeddelandet att uttalanden som dessa riskerar att rasera förtroendet hos allmänheten.

– Jag har pratat med stora delar av min personal och alla är överens om att detta är fullständigt förkastligt, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista