BJUV

Internet för skräckslagna

Internetkurser för skräckslagna har väckt stort intresse i Bjuv. Det är biblioteket som anordnar kurserna och väntelistorna för att få lära sig internet är långa.

Kurserna på biblioteket i Bjuv riktar sig till dem som aldrig provat på internet.

– Det är många som inte kommer åt informationen eftersom de inte kan söka på internet, säger Christina Stjernström, bibliotikarie i Bjuv och den som håller i kurserna.

Det kan vara viktig information från myndigheter eller organisationer som människor kan missa om de inte vet hur man går ut på internet. Men också fördjupande information som det hänvisas till i TV, radio eller annonser. Allt detta finns på internet och blir otillgängligt för dem som inte kan.

Intresset har varit stort för bibliotekets nybörjarkurser i Bjuv.

– Mycket mer än vi hade räknat med, det är högt tryck, säger Christina Stjernström.

En som åkt från Åstorp för att vara med på kursen är Karin Nordkvist. Hon har en dator hemma som hon vill lära sig använda.

- Jag är intresserad av allt som händer och sker, säger hon.

- Jag har lärt mig mycket som jag ska prova där hemma.

En annan kursdeltagare är Margareta Tuvesson från Bjuv. Hon säger att det svåra med internetanvändandet är att hitta rätt och att veta vad som händer om man gör fel. Det är viktigt att kunna hantera internet, anser hon, särskilt som man hänvisas dit så ofta från till exempel tv och radio.

– Nu vill jag komma in och se det, säger Margareta Tuvesson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista