Hässleholm vägrar sanera

Delar av Garnisonsområdet i Hässleholm som kommunen vill köpa från Fortifikationsverket måste saneras. Men det är oklart vem som ska stå för kostnaden.
Kommunen och Fortifikationsverket sitter just nu i förhandlingar om när Hässleholms kommun ska ta över Garnisonsområdet. Men om de två riskklassade områdena på Hovdalafältet söder om Hässleholm, som innehåller blindgångare, ska kunna användas måste marken saneras, något som kommer att bli både tidskrävande och mycket dyrt. Men vem ska sanera är oklart. - Försvarsmakten tar inte det ansvaret. Vi kommer inte att sanera området, säger major Göran Franzén som inventerat marken. - Vi tänker inte heller betala för en sanering. Det är inte vårt ansvar, säger kommunalrådet Bengt Andersson i Hässleholm. Men i det utkast till köpebrev som finns står det att köparen, alltså Hässleholms kommun, som ska betala för saneringen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".