Malmö

Gringo blir daglig på nätet

Tidningen Gringo lämnar papperet och kommer från och med tisdagen bara ut på nätet. Istället för en månadstidning blir det dagliga nyheter och flera bloggar på webben.

Den största förändringen på sidan är de nya bloggarna, med bland andra Naser Khader, tidigare partiledare i Danmark som ska ha en islamblogg, Gringos grundare Zanyar Adami och rapparen Promoe. Gringos chefredaktör Federico Rodriguez Moreno hoppas mycket just på bloggarna.

– Vi kommer att ha en Rosengårdsblogg som är unik på det sättet att vi har tagit in väldigt talangfulla ungdomar från Rosengård som kommer att skriva om det som intresserar dem, säger Federico Rodriguez Moreno.  

– Jag tror att folk kommer att gilla att vi har lite ny attityd och att de kan ha kontakt med oss dagligen. Framförallt att de kommer att få fler Gringo-nyheter och artiklar, säger Federico Rodruguez Moreno, chefredaktör för Gringo.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista