Lund

Rättegång om dödsknuff inleds idag

På onsdagen inleds rättegången mot den 28-åriga man som misstänks för vållande till annans död efter att ha utdelat en knuff som gjorde att en kvinna föll framför en buss i Lund och omkom.

Det var på Valborgsmässoafton förra året som en 23-årig kvinna avled efter att ha blivit påkörd av en buss i centrala Lund.

Många blev vittnen till den tragiska händelsen, däribland den skolklass som färdades i bussen, och uppgifter till polisen pekade på att kvinnan blivit knuffad ut framför bussen. Senare samma kväll kom två män självmant in till polisen och anhölls också senare för att ha orsakat kvinnans död.

Det var länge oklart om händelsen skulle få något rättligt efterspel eftersom att vittnesuppgifter kring det inträffade gick isär.

På onsdagen börjar rättegången mot den av de båda männen som åklagaren menar orsakade dödsolyckan.

Enligt åtalet kom den 28-åriga mannen och en 27-årig kamrat gåendes norrut på Stora Södergatans gångbana i Lund. När de båda männen sedan passerar den 23-åriga kvinnan ska mannen ha knuffat sin kamrat så att kamraten faller mot kvinnan och gör att hon i sin tur faller ut i körbanan och blir påkörd av en förbipasserande buss.

Enligt åklagaren har den 28-åriga mannen gjort sig skyldig till vållande till annans död eftersom att han, trots att en buss kom körande på gatan, handlat oaktsamt och knuffat sin kamrat i kvinnans riktning.

Tidigare rapportering: