Ängelholm

Arbetsmarknaden bereds för unga

Ängelholms Näringsliv AB, som i vanliga fall sysslar med att marknadsföra kommunen för att locka nya företag att etablera sig på orten, satsar nu på att hjälpa upp ungdomsarbetsmarknaden.

Bolaget ska anlita ett utbildningsföretag och tillsammans ska man erbjuda ung hjälp och stöd att hitta jobb i Ängelholm. Målet är att ungdomar ska stanna kvar på orten och i det lokala arbetslivet i stället för att flytta till andra kommuner för att söka jobb.

- Det finns arbetskraft på plats och en del företagen behöver någon som tar över, säger

Ingrid Skoog Bengtsson, ordförande i Ängelholms Näringsliv AB.

Ängelholms Näringsliv AB har anlitat utbildningsföretaget Competensum i Ängelholm för att ta hand om en grupp på 15 ungdomar i ett första skede. Ungdomarna väljs ut av arbetsförmedlingen. Under högst fyra månader ska ungdomarna få hjälp och stöd på olika sätt för att hitta jobb.

- Det kan handla om att knyta kontakter med företag, att söka jobb aktivt och att skriva CV, säger Ann-Sofi Aru, vd och rektor för Competensium i Ängelholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".