Skåne

Ny vd för Skånska Dagbladet utsedd

På torsdagen meddelade Richard Kling att han avgår som vd för Skånska Dagbladetkoncernen, där även Norra Skåne och Laholms Tidning ingår. På fredagen informerades personalen om att Thomas Grahl från Vallentuna blir ny vd från den första april.

- Vi ser positivt på att ha har lång och gedigen erfarenhet av media. Vi ser positivt på utnämningen, säger Jakob Hydén är facklig ordförande för journalisklubben på Skånska Dagbladet.

En lång erfarenhet av media har 52-årige Thomas Grahl. Redan 1973 började han skriva i Örnsköldsviks Allehanda och har sedan haft sin arbetsplats på en mängd tidningar.

Sedan 1995 har han innehaft olika VD poster, nu senast kommer han från det kyrkligt ägda Berling Media. Thomas Grahl har avböjt att bli intervjuad om sina planer för de tre tidningar han nu blir vd för innan han tillträder i april.

Troligen kommer tronskiftet inte att betyda någon förändring för de 49 personer som är varslade om uppsägning eller de lokalredaktioner som meddelats att dom ska läggas ner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".