Skåne

19 skåningar på listan till EU-parlamentet

På fredagen blev samtliga partiers valsedlar för EU-parlamentet klara. Totalt är det 19 stycken skåningar som står med på sedlarna varav fyra personer står på topp fem-platser.

Den höst placerade skåningen är Olle Schmidt (FP). Han står som nummer två på sitt partis valsedel. Hjärtefrågan för honom är ekonomin och då speciellt euron.

- Skåningar har alltid varit mer positiva till euron, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att vi ligger nära kontinenten, säger Olle Schmidt.

Förutom ekonomin är Olle Schmidt engagerad i socialförsäkringssystemet och skatterna som inte fungerar över gränserna i EU, då närmast mellan Sverige och Danmark.

- Sverige och Danmarks regeringar har inte kunnat lösa denna fråga själva och då skulle EU kunna fungera som problemlösare. Man får inte hindra eller försvåra rörligheten i unionen, det är en grundläggande rättighet vi har, säger Olle Schmidt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".