Malmö

Mordmisstänkta tonåringar omhäktade

De båda pojkar, 15 och 17 år gamla, som misstänks för mordet på Kapellgatan i Malmö i december får sitta kvar i häktet. De två omhäktades på fredagen och åklagaren Bo Albrektsson har nu ytterligare två veckor på sig att väcka åtal.

Men åklagare Bo Albrektsson tror inte att den tiden räcker för att få klart förundersökningen.

- Det finns nog anledning att begära ytterliggare förlängning, säger Bo Albrektsson.

De båda pojkarna, 15 och 17 år gamla, har suttit häktade sedan mitten av januari på sannolika skäl misstänkta för mordet på en 26 årig man i hans lägenhet på Kapellgatan i Malmö.

- Det är olyckligt när så unga sitter häktade. Men vi får inte glömma att det gäller misstanke om mord, säger Bo Albrektsson.

På fredagen förväntades åklagare väcka åtal mot de båda pojkarna men eftersom att förundersökningen inte är klar ha hade åklagare Bo Albrektsson begärt att åtalstiden skulle förlängas med två veckor. De båda pojkarnas försvarare höll inte med och därför hölls det idag omhäktningsförhandlingar i Malmö tingsrätt.

Tingsrätten beslutade efter förhandlingarna att båda pojkarna, trots sin låga ålder, ska hållas kvar i häktet i ytterliggare två veckor. Ett beslut som upprör den femtonåriga pojkens advokat. Enligt lagen måste det finnas synnerliga skäl för att en så ung person ska få hållas isolerad i häkte, vilket femtonåringens advokat Kjell Ersarve inte menar finns.

- Visst hade det räckt om man hållit honom i förvar på en LVU-institution, säger advokat Kjell Ersarve.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".