Ängelholm

Moderatkvinna avgår i protest

Förhållandena inom Ängelholmsmoderaterna gör att politikern Marie Ljung lämnar sina uppdrag i kommunen. Hon anser att hon borde ha fått ett uppdrag som istället gick till en äldre man.

När en ordinarie plats i kommunstyrelsens arbetsutskott blev ledig för en tid sedan borde den enligt normal praxis ha gått till Marie Ljung som då var ersättare, men i stället gick den till en äldre manlig politiker.

– Det finns olika syn på vad det ingår i att ha förtroendeuppdrag. Man använder sig inte av vedertagna policys, utan man sitter och föreslår sig själva till ledande poster, säger Marie Ljung.

Även regionrådet Pia Kinhult har tidigare riktat liknande kritik mot Ängelholmsmoderaterna.

Enligt Marie Ljung har hon blivit förbigången på grund av att hennes dotter varit allvarligt sjuk under hösten och hon inte kunnat närvara på alla möten. När två moderata män skulle byta toppuppdrag tycker Marie Ljung att hon borde ha fått platsen i kommunstyrelsens arbetsutskott, eftersom hon var ersättare.

Sven-Ingvar Borgquist, ordförande i moderaternas kretsstyrelse i Ängelholm, håller inte med om att något fel har begåtts vid nomineringarna. Han menar att det istället handlar om ett byte av uppdrag.

Marie Ljung behåller sina uppdrag i Region Skåne.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".