Polisen avvisar Kommunals kritik

Kommunalarbetarförbundets kritik mot polisen avvisas nu. Enligt Malmöpolisen är det inte sant att man inte arbetar med att bekämpa illegal utländsk arbetskraft inom jordbruket.
Facket är kritiskt till att polisen inte prioriterar att bekämpa illegal utländsk arbetskraft inom jordbrukssektorn. Om inte polisen hjälper till kan Kommunal i praktiken inte göra någonting åt svartjobben, resonerar man. Men enligt Annika Vangård vid utlänningsenheten på Malmöpolisen finns de här frågorna på polisens dagordning. – Det är inte det vi prioriterar mest så här i semestertider, men visst arbetar vi med det, säger Annika Vangård. Enlig Kommunal vill polisen inte ta sig an svartjobbsärenden eftersom straffskalan är för låg. Det håller Annika Vangård inte med om. – De som håller på med svartjobb vet att de då och då får en påhälsning av oss, även om straffen inte är höga, säger hon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".