MALMÖ

Trög start för bokaler på Rosengård

Bygget av bokalerna som ska förstärka stadslivet i Rosengård har ännu inte påbörjats. Första spadtaget till de kombinerade bostäderna och butikerna togs redan i juni förra året och hyresgästerna skulle egentligen vara inflyttade.

– Nu är vi redo att ta det andra spadtaget. Vi kommer inom kort att börja marknadsföra bokalerna, säger Anna Wiking på MKB.

Efter år av byråkrati blev det till slut bestämt. MKB hade fått allt att stämma, hyresavtalen hade utformats och en ny typ av bostad skulle ta form i Rosengård.

Åtta stycken bokaler, som den kombinerade bostaden och butikslokalen kallas, skulle stärka stadslivet i Rosengård och tanken var att bokalerna skulle stå färdiga i början av året.

Men verkligheten blev en helt annan och än så länge har man inte kommit längre med bygget än det första spadtaget som man tog i juni förra året. Anbuden som har kommit in har inte varit de som MKB hoppats på och den försämrade läget på världsmarknaden har ställt till det.

På annat håll i Malmö har MKB däremot kommit längre med bokalerna. På Värnhem är det just nu inflyttning i 9 stycken nybyggda bokaler.

– Det känns underbart att vara både hemma och på jobbet, jag slipper dyra bensinräkningar och parkeringskostnader. Dessutom sparar jag på miljön, säger Hurma Puskar som flyttat in i en av bokalerna på Värnhem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".