Brist på studentbostäder

Studenter tvingas tacka nej till studier på Malmö Högskola, eftersom de inte kan hitta någonstans att bo. Det hävdar Studentkåren Malmö, som nu tillsammans med kommunen akut jagar bostäder för blivande studenter.
5700 nya studenter har antagits till kurser och program men för dem som kommer utifrån kan det bli svårt att hitta bostad. MKB som är det bolag med flest studentlägenheter i Malmö har idag bara två lediga lägenheter. – Det är inte bra för Malmö, som studentstad, att studenter som vill flytta hit och plugga inte kan göra det, eftersom det inte finns någonstans att bo, säger Mikael Renck, ordförande i Studentkåren Malmö För att minska bostadsbristen kommer högskolan att tillsammans med kommunens Boforum annonsera efter inackorderingsrum och andrahandslägenheter. I dagsläget har man fått in ett hundratal lediga rum som annonseras ut på Boforums hemsida.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".