LUND

Trångbodda Gerdahallen byggs ut

Gerdahallen i Lund kommer att byggas ut. Länge har Sveriges största träningsställe varit för litet, men nu har de ansvariga hittat ett sätt att bygga ut på.

– Förändringsbenägenheten är minus i Lund. Det är nästan omöjligt att bygga ut. Men uppåt har vi hittat ett hål i receptionen och där ska vi bygga nu, säger Anders Faager, vd på Gerdahallen.

Gerdahallen är en av Sveriges största motionsanläggningar. 17 000 tränar i hallen varje vecka. Men de har länge varit trångbodda. De flesta som kommer dit och tränar byter om hemma eftersom omklädningsrummen bara räcker till runt 15 procent av motionärerna. Och tränarna utbildas på nätterna för att de ska ha någonstans att vara. 

Nu verkar det som om tillbyggnaden blir av, men än är det för tidigt att säga när bygget kommer igång. Byggplanerna är ute på remiss och sen ska frågan om finansieringen lösas till sommaren.

– Vi kan låna. Vi kan också söka pengar från många ställen, säger Anders Faager.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".