SKÅNE

Riksdagsledamot vill ha bättre infrastruktur

Det är stor skillnad på hur de skånska politikerna i riksdagen lägger förslag i enskilda frågor som rör Skåne. Tina Acketoft från Höganäs har inte skrivit så många motioner, men de flesta handlar om infrastruktur.

– Färdas du i östra Skåne känns det ibland som inre Norrland. Infrastrukturen i Skåne måste byggas ut, säger Tina Acketoft, (FP), riksdagsledamot.

– Det gäller att få ner partiledare hit och få dem att åka där och inse att det behövs göras något.

Tina Acketoft har under hösten föreslagit en fast förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör och begärt satsningar på E22:an.

Men det är hon inte ensam om bland de 40 skånska ledamöterna som finns i riksdagen. Däremot sticker hon med sina 20 motioner ut som en av de skåningar som under hösten skrev, eller skrev under, minst antal motioner, trots att hon betonar vikten av att lyfta de lokala och regionala frågorna.

– Det är väldigt lite. Men jag vägrar ge mig in i tävlingen om vem som skrivit flest motioner. Ibland tar onödiga motioner tid i riksdagen, menar Acketoft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".