Skåne

Många dras till Skåne

Den skånska befolkningen växte med drygt 15 000 personer förra året. Det innebär att femtedel av Sveriges totala befolkningsökning ägde rum i länet.

Svenskarna blir allt fler det visar färskt statistik från statistiska centralbyrån, och skåningarna är inget undantag. Här ökade befolkningen med hela femtontusen personer under förra året. För Malmö blev det till och med ett historiskt år med den största befolkningsökningen sedan 1946.

De flesta skånska kommuner följde en liknande trend. Antalet födda i länet översteg antalet döda med 3 000 stycken, samtidigt som dryga 12 000 personer valde Skåne som ny hemvist. Och majoriteten av de tillflyttande kom från andra delar av Sverige.

En kommun som visade upp en nedåtgående trend var Skurup. För första gången på nio år minskade folkmängden i kommunen. Det berodde främst på att allt fler valde att flytta därifrån. De utflyttade skurupsborna flyttade dock inte så långt utan stannade kvar inom länet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".