Davis Cup-matchen

Spelarna saknar viktigt publikstöd

Malmös fritidsnämnds beslut att inte tillåta publik på Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel i Malmö i mars är en besvikelse för tennisledningen. Förbundskaptenen Mats Wilander beklagar men respekterar beslutet.

– Jättetråkigt förstås att det ska behöva vara så, men samtidigt har experter sagt sitt och då får man böja sig för deras beslut, säger Mats Wilander.

Tennismatchen mellan Sverige och Israel klassas som en högriskmatch efter kriget mellan Israel och Hamas i Gaza. Tusentals demonstranter väntas komma till Malmö den 6-8 mars, när Davis Cup-matchen spelas.

Vad de tomma läktarna får för effekter rent politiskt vill Mats Wilander inte uttalas sig om. Men det har betydelse på det sportsliga planet. Den svenska Davis Cup-publiken har flera gånger hjälpt hemmaspelarna till framgångar, påpekar Mats Wilander.

– Det är det roligaste som finns att som svensk tennisspelare känna publikstödet. Men i det här fallet måste man acceptera att det finns saker som är viktigare än tennis, avslutar Mats Wilander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".