Lund

Signe Persson-Melin ställer ut på Kulturen

Signe Persson-Melins är en av våra allra mest kända formgivare, och har hela tiden haft sin bas i Malmö. Nu öppnar Kulturen i Lund en retrospektiv utställning av Signe Persson-Melins verk, från de första keramikföremålen över industridesignen till vad hon gör idag.

- Det går en linje från det första jag gjorde som industridesigner till det jag gör idag i min verkstad i Malmö, säger Signe Persson-Melin.

Hon har jobbat i nästan alla material man kan tänka sig, stengods, glas, eldfast glas, porslin, eternit, brons, aluminium och betong. I många hem kan man hitta spår av Signe Persson- Melin. Naturligtvis kanske främst genom Boda Nova, som hon var med om att skapa 1971.

Men genom åren har det blivit alla möjliga föremål. Vi känner igen hennes tekannor, tallrikar, glas och inte minst kryddburkarna som hon slog igenom med på H55. Från allra första början keramik hon jobbade med. Det tog nästan 15 år innan hon började med industridesign, men formspråket tycker hon att hon hållit en linje i.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".