SKÅNE

Åtta anhållna efter smuggelrazzia

Tullen och polisen gjorde gemensam razzia vid Öresundsbron och i Helsingborg på torsdagkvällen.

Resultatet blev åtta anhållna, ett par tusen liter öl, omkring 160 liter sprit och dessutom hundratals liter vin berättar tullens vakthavande Lars Rosenkvist.

I Helsingborg anhölls en man som hade med sig alkohol från Tyskland.

– Han hade 50 liter sprit, 120 liter vin och 800 liter öl på en person, och det tycker vi är lite mycket, säger Lars Rosenkvist.

Vid Öresundsbron i Malmö anhölls fyra personer i en bil med  1 188 liter öl, 64 liter sprit och dessutom vin och cider. Tre personer i en annan bil anhölls för att ha fört in 48 liter sprit, 103 liter vin och 475 liter öl.

– Det är en strid ström av den här digniteten. Det är antagligen tusentals liter som kommer in varje dag, säger Lars Rosenkvist.

På torsdagkvällen togs också en lastbilschaufför i Trelleborg med 24 pallar så kallad internetsprit, som en lång rad svenskar beställt från utlandet. Föraren saknade transporthandlingar och nu blir det skatteutredning för var och en av beställarna.

Dessutom tog polisen 22 öltransporterande bilister för överlast och för att ha kört med hyrbil till utlandet utan tillstånd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".