Polischef förnekar sexköp

Skånes biträdande länspolismästare Kjell Arne Eliasson förnekar att han köpt sexuella tjänster tidigare i sommar. Igår beslutades det om att inleda en förundersökning mot honom.
Till flera tidningar säger Eliasson att han inte gjort något brottsligt, att han hoppas utredningen ska gå snabbt, och att han i övrigt inte vill kommentera det hela. Som vi berättade i går tog överåklagare Sven-Erik Alhem beslut om att förundersökning ska inledas mot Kjell Arne Eliasson. Enligt Sydsvenskan var det den 10 juli som en polispatrull kallades till en parkeringsplats på Byggmästaregatan nära polishuset i Malmö. Där fann de Kjell Arne Eliasson i baksätet på sin tjänstebil tillsammans med en kvinna som enligt polisen ännu inte är identifierad. Internutredningsgruppen i Växjö ska nu utreda om biträdande länspolismästaren har brutit mot lagen som förbjuder köp av sexuella tjänster.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".