Ängelholm

Bankrånare hotade med pistol och yxa

Nordeas bankkontor på Stortorget i Ängelholm rånades vid halvelva-tiden på måndagen. Två rånare som var maskerade tog sig in på banken och hotade personalen med en mindre yxa och ett pistolliknande föremål. Än så länge vet inte polisen hur mycket rånarna fick med sig.

– Jag märkte ingenting förrän det var en massa människor utanför butiken. Då berättade någon att det hade varit ett rån, säger Inga Hall som jobbar i klädbutiken bredvid banken.

De två maskerade gärningsmännen försvann efter rånet i riktning mot Tingstorget. Vid John Bauer-gymnasiet i närheten har polisen hittat de vapen man tror att rånarna använde. Det är en mindre yxa och en pistol, men om det är en riktig pistol eller inte vet man inte än. På samma plats hittades också två stickade mössor eller huvor. 

Snett mitt emot Nordeas kontor ligger Handelsbanken. Där agerade man fort när man hörde om rånet på grannbanken. Personalen låste snabbt dörrarna till kontoret.  

– Vi tycker att det är väldigt trist. Vi lider med dem inne på Nordea, säger

Kenneth Persson, kontorschef på Handelsbanken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".