Tågresenärer tvingades stämpla i Osby

Flera resenärer som pendlar mellan Skåne och småländska Älmhult, har tvingats att på hemresan kliva av i Osby för att stämpla sina rabattkort, trots att sommarkortet ger dem rätt att resa hela vägen.
Som en service till kunderna gäller Skånetrafikens sommarkort till närmaste station utanför länet. Älmhult, dit många IKEA-anställda från Malmöregionen dagligen pendlar med Öresundstågen, är en sådan station. Problemet är att det i Älmhult inte finns någon automat för Skånetrafikens kort. Informationen om att pendlarna ska slippa stämpla sitt rabattkort när de reser hem från Älmhult har tydligen inte gått fram till all personal på tågen, eftersom konduktören på sträckan tvingade alla pendlare med sommarkort att stiga av i Osby och få sina rabattkort stämplade medan tåget väntade. Det här har upprört många pendlare. Roland Olsson, Skånetrafikens samordnare av försäljning och kundservice, lovar att informationen nu ska ha gått ut till alla anställda inom Skånetrafiken.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".