Malmö

Islamiska kulturföreningen hoppas på ny lokal

Islamiska kulturföreningen blev utan lokaler när källarmoskén stängdes innan jul. På onsdagskvällen är de inbjudna till stadsdelskommunfullmäktige.

Ammar Daoud en av de aktiva medlemmarna i föreningen och han är mycket besviken på politikerna.

- Varför kör man alltid över oss i Rosengård. Lokalen har gjort stor nytta för samhället, men politikerna har inte insett detta, säger Ammar Daoud.

Ammar Daoud vill inte kalla det för en källarmoské, utan trycker på att de bedrev en fritidsverksamhet för 200 ungdomar med bland annat läxhjälp och matlagning. De var också aktiva som nattvandrare och drev kampanjer mot skolbränder och stenkastning. Men Andreas Konstantinides, ordföranden i stadsdelsfullmäktige, håller inte med om att de är dåliga på att ta till vara på de goda krafterna i Rosengård.

- Vi gör vårt bästa för att ta tillvara de goda krafterna. Men vi kan inte lova att vi kan skaffa fram en lokal till dem. Det finns inga lokaler i Rosengårdsområdet, säger Andreas Konstantinides i stadsdelsfullmäktige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".