Sjukhus avvisade knivskuren pojke

En 16-årig pojke, som knivskurits i ryggen, avvisades under natten till söndagen från Helsingborgs lasarett till polisen. På polisstationen började blodet rinna och pojken svimmade.
Pojken var berusad när misshandeln inträffade. Han fördes till sjukhuset, men läkaren ville inte lägga in honom utan skickade i stället honom till polisen. – Helt fel, anser Håkan Lund, biträdande inre befäl i Helsingborg. Även om han var påverkad hade han faktiskt blivit utsatt för ett brott, inte tvärtom. Dessutom visade det sig att 16-åringens skador var värre än vad som upptäckts på lasarettet. – När vi pratade med honom om det som hänt, började blodet rinna och han svimmade. Troligen har han fått inre skador av knivhuggen, säger Håkan Lund. 16-åringen befinner sig nu på sjukhuset i Helsingborg, men enligt polisen är hans skador inte livshotande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".