Ungdomsarbetslösheten ökar i Skåne

I juni i år var 6833 ungdomar i Skåne arbetslösa. Det är den högsta siffran på tre år och nästan 1500 fler än samma månad förra året.
– Det är först till hösten som man kan dra några slutsatser av de höga siffrorna och försöka göra någonting åt problemet, säger Eva Plogéus, länsarbetsdirektör i Skåne Länsarbetsnämndens lösning på problemet med den ökande ungdomsarbetslösheten är fler handläggare som bara arbetar med ungdomar. – Men det är inte bara arbetsförmedlingen som måste anstränga sig mer utan det är minst lika viktigt är att ungdomarna själva är aktiva på arbetsmarkanden och är öppna för fler typer av jobb, säger Eva Plogéus. Men Patrik Haglund som är utbildad plåtslagare och arbetslös sedan 10 månader tillbaka håller inte med Eva. – Jag vill inte ha ett jobb där jag inte trivs, säger han. Därför vill jag heller inte söka ett arbete som jag inte är intresserad av eller utbildad till.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".