Domaren underkände först Leksands avgörande straffmål, men ändrade sig sedan, trots protester.
ISHOCKEY

Målet som förvärrar Redhawks kris

På fredagskvällen tog säsongen slut för Malmö Redhawks. Dessutom innebär det missade playoffet också stora uteblivna intäkter för den redan skuldtyngda klubben.

Sagan om pånyttfödda Malmö Redhawks tog slut i Leksand på fredagskvällen. En missad straff innebar att chanserna till playoff och därmed också till kvalserien är borta.

Hade Redhawks gått till playoff och sedan vidare till kvalserien hade det inneburit ytterligare sju hemmamatcher i Malmö Arena, något som kunnat ge klubben intäkter på uppskattningsvis sex miljoner kronor.

Det hade varit välbehövliga pengar för den skuldtyngda föreningen. Men klubben hade inte räknat med att gå vidare, i alla fall inte i budgeten, berättar ordföranden Christian Rasmusson.

Istället för playoff i Malmö Arena, äger nästa Redhawksmatch rum i Malmö tingsrätt.

Klubben har ansökt om en företagsrekonstruktion för att kunna bli ett bolag och därmed slippa betala fodringar på nästan 107 miljoner kronor till Percy Nilsson. Byggmästare Nilsson har nämligen lovat att efterskänka skulden om klubben bolagiseras.

Men det finns fler fordringsägare, sammanlagt cirka 170 stycken. På torsdag är dessa inbjudna till tingsrätten för att säga sin mening om en fortsatt rekonstruktion av klubben.

Skulle tingsrätten då bevilja en rekonstruktion så kan ingen av fordringsägarna kan gå in med en konkursbegäran och klubbordföranden Christian Rasmusson tror inte att någon kommer att opponera sig.

Om tingsrätten inte säger nej så fortsätter sedan arbetet med att få ordning på ekonomin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".