Skola stängd efter misshandel

En 25-årig vikarierande lärare blev misshandlad av tre elever på Johannesskolan i Malmö på torsdagen. Under fredagen har all undervisning ställts in och personalen ska nu diskutera händelsen tillsammans med en krisgrupp.
Läraren fick ta emot knytnävsslag i ansiktet och jagades in på lärarrummet där han tvingades låsa om sig för att freda sig. Läraren fördes till sjukhus med ansiktsskador, bland annat skador på näsan. Polisen grep tre elever, en av dem 13 år och de två andra 15 år gamla. Eleverna släpptes efter förhör men utredningen fortsätter. Upprinnelsen till misshandeln tros vara gammalt groll. Trettonåringen blev i onsdags tillsagd att passa tiderna. Den 13-årige pojken sökte på torsdagen upp läraren när denne befann sig ensam i slöjdsalen. Det blev slagsmål och läraren fick knytnävsslag i ansiktet. Utanför slöjdsalen stod två av 13-årigens kamrater och de tre eleverna jagade sedan läraren mot lärarrummet där det också fanns ytterligare minst en lärare. Enligt polisen hade eleverna då något sorts verktyg med sig och kastade också en stol mot läraren. Skolans rektor beslutade att ställa in undervisningen under fredagen och personalen kommer under fredagen att diskutera händelsen med en krisgrupp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".