Turister i Skåne väljer vandrarhem framför camping

Allt fler väljer att bo på vandrarhem i Skåne. Förra året var en bra sommar men i år verkar det vara ännu fler som övernattar på vandrarhem.
Antalet övernattningar i maj var drygt tolv procent högre i Skåne 2003 än 2002. Också siffrorna över årets första fem månader var betydligt högre än förra året. En stor ökning enligt Mikael Hansson, chef för vandrarhemmen på Svenska Turistföreningen. Men för Skånes campingar verkar det var annorlunda. Flera har upplevt att antalet turister som väljer att tälta eller bo i husvagn har sjunkit. Mikael Hanson menar att det kan bero på en del av campinggästerna väljer att bo på vandrarhem istället. - Jag tror att vandrarhem oftare och oftare blir ett väldigt bra alternativ för gemene man. Fler upptäcker vandrarhemmen. Camping har sin charm men fler väljer nu att söka sig till et prisvärt och mysigt boende.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".