Percy Nilsson förhandlar med fransmän

Byggmästaren Percy Nilsson håller på att teckna ett avtal med ett franskt företag om driften av det köpcenter som planeras i anslutning till Percy Nilssons arenabygge i Hyllie.
– Förhoppningsvis kan vi teckna avtalet i veckan. Men vi tittar på andra alternativ också, säger Percy Nilsson Det franska företaget driver redan varuhus och köpcentra över hela Europa med 380 miljoner kunder årligen. Om avtalet blir verklighet blir bolagets uppgift i Hyllie att driva en galleria med 35 000 kvadratmeter yta intill Percy Nilssons nya sport och evenemangsarena för 15 000 åskådare. Bredvid arenan planerar den norske byggmästaren Arthur Buchardt att bygga det 325 meter höga hotellet Scandinavian Tower. Men allt är beroende av att citytunneln byggs. – Infrastrakturen är jätteviktig i ett sådant här projekt. Vi vill ha hit folk från hela sydsverige och Danmark, säger Percy Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".