Hörby

Medborgargarde mot buskörning?

Buskörning på nätterna i Hörby stör sömnen för flera invånare. Problemen diskuteras bland annat på kommunens eget diskussionsforum på nätet. Där har kommunalrådet Lars Almkvist (M) föreslagit att det skulle bildas grannsamverkan - eller medborgargarde för att bukt med problemen.

– Det handlar ju om grannsamverkan där man iakttar, antecknar registreringsnummer och meddelar polisen som får bedöma om man ska göra något ytterligare, säger Lars Almkvist.  

Men förslaget har också väckt reaktioner eftersom Lars Almkvist i sitt inlägg använder sig av begreppet ”medborgargarde”. Själv tycker han att det är bra att det blir diskussion.  

– Jag tror ibland att det är bra om man får en diskussion om saker och ting. Antingen väljer man att gå vidare med det inom lagens råmärken, eller så väljer man att inte göra någonting. Det är bra om man kan skapa debatt, särskilt när det har varit problem under så lång tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".