Ängelholm

Både ris och ros för privatiseringsförslag

Region Skånes besked att de vill privatisera ögonkliniken och ortopedkliniken på Ängelholms sjukhus både välkomnas och kritiseras.

Verksamhetschefen på ortopedkliniken i Ängelholm är positiv och säger att de längtar efter en långsiktig lösning för avdelningen, medan Per Carlsson som är verksamhetschef på ögonkliniken både är arg och besviken på politikerna.

Per Carlsson är kritisk till regionens besked att ögonkliniken och ortopedkliniken ska läggas ut på entreprenad i två separata upphandlingar.

- Personalen här anser att det inte är bra. Vi har betraktat oss som väldigt effektiva, och att vi klarat uppdraget att operera gråstarrpatienter mer än väl, säger Per Carlsson, verksamhetschef på ögonkliniken.

Men några dörrar bort i ortopedklinikens korridorer så är det andra tongångar. Där är Lars Wahlström verksamhetschef och han välkomnar beskedet.

- I grunden är jag positiv, men vill veta mer. Om en privatisering av ortopedkliniken gör att vi kan få mer långsiktighet i vårt agerande och i planeringen så är det bra. Vi har tidigare jobbat privat som vårdbolag och alla var mycket nöjda med det, säger och Lars Wahlström som är verksamhetschef på ortopedkliniken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".