Banverket avslöjar inte utredningsresultat

Banverket kommer inte att avslöja vad proverna från Lyabäcken visar när det gäller utsläppet av cement och lera i förra veckan. Man har blivit ombedd av åklagarmyndigheten att inte lämna ut resultaten av sina utredningar.
– Givetvis är detta inget åklagarmyndigheten bestämmer över, men de har bett oss att göra så här för att inte försvåra deras utredningsarbete, säger Ulf Angberg, Banverkets informatör på Hallandsåsprojektet. Allmänheten får alltså vänta tills förundersökningen är klar innan man får ta del av utredningsresultaten. Ulf Angberg vet inte hur lång tid detta kommer att ta. – Vi tycker givetvis att det är olyckligt att vi inte kan lämna ut de här uppgifterna eftersom vi hela tiden vill sprida så mycket information som möjligt, men i detta läge får vi tyvärr rätta oss efter åklagarmyndighetens önskemål.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".