Vapenskåp kan ha orsakat explosion

Den 29-årige man som under natten till tisdagen dödades vid en sprängolycka försökte öppna ett vapenskåp då olyckan inträffade.
Polisen larmades vid ettiden på natten av ägaren till gården som ligger i Kingelstad, mellan Landskrona och Helsingborg. När polisen kom till platsen upptäckte man omfattande skador på gårdens boningshus och kvarlevorna efter en man. Den 29-årige mannen hade försökt öppna ett vapenskåp med vad polisen tror var en skärbrännare. Vad som orsakade den kraftiga explosionen är ännu okänt, men polisen misstänker att det fanns mer än ett vapen i skåpet. Vapenskåpet stals i måndags från en villa utanför Svalöv. Den avlidne 29-åringen identifierades i eftermiddags av sina anhöriga. Han är från Svalövstrakten. Ägaren till gården är sedan tidigare känd av polisen men är i nuläget inte misstänkt för något brott. Han chockades av sin upptäckt och fördes under natten till sjukhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".