Motstånd från Vikenbonden

Helsingborgs kommun mötte på fredagen på motstånd vid Vikenbonden Gunnar Nilssons gård vid Tånga. När kommunens gatu- och parkförvaltning Entek försökte påbörja arbetet med att göra det bättre för djuren på gården protesterade Gunnar Nilsson.
Representanter från Helsingborgs kommun fick tillkalla polis när Gunnar Nilsson vägrade släppa in arbetarna från Entek, som bland annat skulle laga stängsel och lägga in strö till korna. - Vi har påpekat flera gånger för Gunnar Nilsson att han måste åtgärda det här. Det ligger taggtråd, brända rester av plats, tråd från halmbalar och stolpar där djuren går och ligger, säger Arne Nyhlén, som är arbetsledare på Entek. Men Gunnar Nilsson vägrade att släppa in personerna från Entek till sina djur. - De mår bra här. Jag ska själv göra i ordning imorgon, säger han till P4 Radio Malmöhus. Släpper inte Gunnar Nilsson in Entek-personalen så kommer Arne Nyhlén att ringa polisen igen. - Vi ska göra iordning till djuren idag. Punkt slut, säger han. Igår försökte myndigheterna utföra de arbeten som djurskyddsinspektören i Helsingborg och Helsingborgs kommuns hälsoskyddsförvaltning beslutat, men de avvisades av Gunnar Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista