Polischef Kjell Arne Eliasson friad

Det blir inget åtal mot biträdande länspolismästare i Skåne Kjell Arne Eliasson, som misstänktes för att ha köpt sex av en prostituerad kvinna för några veckor sedan.
Det står klart efter att överåklagare Sven-Erik Alhem funnit att inget brott begåtts och lagt ner förundersökningen. – Den ganska gedigna utredningsinsats som är genomförd har gett vid handen att det inte längre finns anledning att anta att brott mot sexköpslagen har ägt rum, säger överåklagare Sven-Erik Alhem. Alhem har också beslutat att inte inleda någon förundersökning angående polisens handläggning av ärendet. Det dröjde mer än en vecka innan högsta polisledningen fick veta vad som hade inträffat. Men Sven-Erik Alhem konstaterar i sitt beslut att det under inga förhållanden kan utgöra anledning att anta att någon form av tjänstefel skulle ha begåtts inom polisen. – Sedan kan man ha synpunkter på handläggningsordningen, men det är en annan sak och det ankommer inte heller på mig som åklagare att uttala mig eller ha officiella synpunkter på detta, säger Sven-Erik Alhem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".