MALMÖ

Studenter protesterar mot brist på föreläsningar

Studenter på Malmö högskola protesterar nu mot att de lärarledda timmarna är för få. Nu kräver studenterna fler undervisningstimmar.

– Vi har två till fyra lärarledda föreläsningar per vecka. Resten av tiden får eleverna läsa på egen hand. Det är pressande, säger Maja Eriksson Stern, är en av de studenter som nu kräver fler undervisningstimmar.

Studenterna planerar nu ett möte med högskolans ledning för att diskutera de lärarledda timmarna. Många av studenterna tycker att de får för få föreläsningar.

– I Tyskland hade jag minst 30 lärarledda timmar i veckan, säger Lieone Ohligmygger, som nu studerar vid Malmö högskola.

I Tyskland och i de flesta andra länder är studier på högskolor och universitet avgiftsbelagda, så är det inte i Malmö. Men Maja Eriksson Stern menar att den avgiftsfria undervisningen inte är ett skäl till att ha lägre krav på undervisningen.

– Malmö högskola säger ju att skolan är värd att studera vid och då måste man också stå för det, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".