Tingsrättsavdelning i Ängelholm nedläggningshotad

Genom att lägga ner Helsingborgs tingsrätts Ängelholmsavdelning kan man spara en miljon kronor. Det menar lagmannen i Helsingborg Sigurd Heuman. Han kräver nu att regeringen och riksdagen ser till att Helsingborg blir huvudort i domsagan.
– Det är bevärligt att ha verksamheten på två orter. Allt skulle fungera smidigare om den centrerades till Helsingborg, säger Sigurd Heuman. Den 1 oktober 2001 slogs Ängelholms, Klippans och Helsingborgs tingsrätter ihop till en domsaga. Men det finns fortfarande två kanslier och två dömande verksamheter i Helsingborg och Ängelholm. Helsingborgs tingsrätt har fått ett sparkrav från domstolsverket. På tre år ska man spara 2,8 miljoner kronor. Åtminstone en miljon kan man spara genom att lägga ned kansliet i Ängelhom, tror Sigurd Heuman. – Vi kan spara in på löner och transporter mellan de båda tingsrätterna, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".