Brandbomb mot nazist

Ett ungdomsgäng med så kallade autonoma kastade natten mot lördagen en brandbomb mot ett hus i Malmö där det bor nazistsympatisörer.
Bomben orsakade ingen brand eller personskada, men det inträffade rubriceras som försök till mordbrand. Ännu har polisen inte gripit någon misstänkt. Dådet ses som en del av de oroligheter som kommit att prägla 30 november, då högerkrafter och nynazister firar minnet av Karl den XII och många sammandrabbningar förekommit med motdemonstanter. Polisen i Skåne bedömer dock att gårdagen blev lugnare än väntat. I Malmö genomfördes två demonstrationer utan att några bråk uppstod. Men senare under kvällen så drabbade nazister och autonoma samman i östra Malmö och i samband med det så greps sju personer. De togs in till förhör sedan polisen hittat olika tillhyggen som järnrör, basebollträn och träpåkar i en bil tillhörande de autonoma. Alla släpptes senare under natten. I centrala Lund var det under kvällen och natten en del bråk i samband med 30 november-friandet och de som var emot firandet. Flera skyltfönster krossades och totalt greps elva personer.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista