Svaveldioxid läckte ut i Malmö

En järnvägsvagn läckte svaveldioxid i natt på Rangerbangården i Malmö. Ett 30-tal personer från räddningstjänsten i Malmö har arbetat med att försöka täta den läckande järnvägsvagnen som innehåller den giftiga gasen svaveldioxid.
- Läckan innebär ingen fara för allmänheten, säger vakthavande brandingenjör Swen Krook. Vagnen är på returresa från Spanien till Kemira i Helsingborg och tömd på det mesta av sitt innehåll. Gasläckan upptäcktes strax före klockan ett på natten av rangeringspersonal som arbetade i närheten och märkte att det luktade och pös ur vagnen. Läckaget visade sig komma från en skadad övertrycksventil och under natten har vagnen tätats provisoriskt. Det går inte att täta vagnen på plats. - Under morgonen ska tanken lyftas över på ett lastbilsflak och köras till Kemira i Helsingborg under eskort av polis och räddningstjänst, säger Swen Krook.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".