Försäkringskassan bestulen på datorer

Nedervåningen på Försäkringskassans kontor i Rosengård blev länsad på datorskärmar vid ett större inbrott natten till tisdagen. Åtta personer sitter nu anhållna misstänkta för grov stöld.
Det var vid halvsjutiden på tisdagsmorgonen som polisen tog emot ett larm om ett bråk på Von Lingens väg. På adressen påträffade man sju ungdomar, och bredvid dem hittade man en datorskärm, som det stod Försäkringskassan Rosengård på. I buskagen runt Försäkringskassans kontor hittade man ytterligare datorskärmar och enligt ett ögonvittne ska inbrottstjuvarna under natten också ha lastat misstänkt stöldgods i tre bilar eller fler. Polisen har inga spår efter bilarna men misstänker att det finns fler inblandade än de sju personer som greps tidigt på tisdagsmorgonen. Under tisdagen kunde man gripa en åttonde person. Alla åtta sitter nu anhållna misstänkta för grov stöld i väntan på förhör. Hur mycket gods man lyckats komma över vid inbrottet är ännu oklart. Christer Andersson som är enhetschef på Försäkringskassan Rosengård säger att förödelsen är stor men att det inträffade inte kommer att påverka kassans utbetalningar. – Vi är, som väl är, mitt i semestertider, så en del rum är lediga. Vi räknar med att de personer som har blivit av med sina datorer kan sätta sig i andra rum och jobba.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".