Malmö

Tveksamt om IKEA flyttar huvudkontor

Enligt flera tidningar ska IKEA flytta sitt huvudkontor från Helsingborg till Malmö, men IKEA-koncernens presschef Charlotte Lindgren tillbakavisar uppgifterna.

- I dagsläget finns det inga planer på det, säger Charlotte Lindgren.

IKEA har inte köpt, men väl försäkrat sig om 15 000 kvadratmeter intill det nya varuhus som ska byggas på Svågertorp i Malmö.

- Vi håller på och bygger ett varuhus som ska bli 43 000 kvadratmeter stort och ersätta det gamla varuhuset. IKEA har säkrat mark intill varuhuset i Svågertorp, säger Charlotte Lindgren.

I Öresundsinstitutets magasin säger Ingvar Kamprad att han vill flytta kontor till Malmö, men att han är oenig med IKEA:s vd Anders Dahlvig.

- Vad jag kan förstå så pratar man i denna artikel om att huvudkontoret i så fall ska flytta, säger Charlotte Lindgren.

Men Charlotte Lindgren påpekar att huvudkontoret idag ligger i Holland och att de kontor som finns i Helsingborg är olika IKEA-bolag. Och några planer på att flytta den verksamheten finns inte, däremot planerar man för att kunna expandera i framtiden.

- Vi ser över det totala behovet av vad vi eventuellt behöver säkra för att kunna växa, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".