Fiskare skeptiska till Fiskeriverkets besked

Nu uppger Fiskeriverket att den utlovade ersättningen till de fiskare som drabbats av torskfiskestoppet ska betalas ut inom en eller ett par veckor.
Tidigare lovade ansvarig minister, Ann-Christin Nykvist, att pengarna skulle betalas ut före sommaren, men så blev det inte. Och efter många svikna löften är Simrishamns fiskare skeptiska till dagens besked. – Jag tror ingenting förrän jag har sett att vi får pengarna, säger Morgan Broberg, en av trålfiskarna i Simrishamn. – Det är inte första gången de lovar att det är klart. Det viktigaste är, enligt Morgan Broberg, att fiskarna kan komma igång med fisket till den 1 september. – Det går inte att hålla bolagen vid liv på detta viset länge till, säger han. – Det blir ju räntekostnader på de här checkkrediterna och pengarna vi har fått låna in för att överhuvudtaget hålla oss flytande. Det är en omöjlig situation att hamna i.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".